När tvårumslägenheten blev för liten bestämde sig Anna och hennes sambo för att bygga nytt. Nu råder hon de som känner oro inför att bygga ett nytt hus att våga ta steget.

Anna Holmgren och hennes sambo hade vuxit ur tvårumslägenheten på 50 kvm i centrala Gävle. Tankarna kretsade kring att köpa ett begagnat hus, men när ett område i Järvsta strax utanför stan skulle bebyggas bestämde de sig för att bygga nytt – dock efter en viss tvekan. Nu råder hon de som känner oro inför att bygga ett nytt hus att våga ta steget.

 

 

Anna

 

”Jag och min dåvarande sambo hade under en längre tid funderat på att köpa hus”, säger Anna. ”Vi var på en hel del visningar men när det blev budgivning sprang priset alltid i väg, vilket gjorde att vi kastades mellan hopp och besvikelse. Så när möjligheten att bygga nytt i Järvsta dök upp slog vi till nästan omgående. Nu slapp vi skenande priser då vi visste exakt vad de olika hustyperna kostade innan vi bestämde oss för vårt hus.”

Få vårt nyhetsbrev

 

hus

 

Från 50 till 194 kvadratmeter

Att flytta från en liten lägenhet till ett nytt, stort hus skulle givetvis innebära en flytt till större ytor, men att valet föll på stora och pampiga Solid 194 var enligt Anna från början inte helt självklart.

”Vi hade egentligen inte behov av ett så stort hus”, säger hon. ”Men när vi insåg att ett större hus fick en högre värdering utan att kosta så mycket mer, började vi titta på Solid 194. Och sedan var vi sålda. Den öppna planlösningen var fantastisk och den generösa takhöjden likaså. Men störst intryck gjorde ändå trappan som var placerad mitt i huset, den kändes mer som en snygg inredningsdetalj än som en trappa.”

Se mer av Solid 194

 

trapp

 

Trygg, smidig byggprocess

Anna och hennes sambo skrev under kontraktet i februari 2014 och fem månader senare var huset klart för inflyttning. ”Byggprocessen gick väldigt smidigt och vi hade en mycket bra säljare”, säger Anna. ”Man har ju hört historier om vissa säljare som blir näst intill osynliga efter att kontraktet är påskrivet, men vår kontakt på Hjältevadshus hjälpte oss hela vägen. Bland annat med köp av tomt och alla funderingar kring bygglov och husgrund, vilket gav oss stor trygghet. Vi har faktiskt fortfarande kontakt, snart ett år efter inflyttning, vid tillfällen då det är något jag undrar över.”

 

Anna_1

 

Våga bygga nytt!

Anna är väldigt nöjd med sitt nya hem och uppmanar andra som går i husbyggartankar att våga ta steget. ”Vi kände också viss tvekan och oro i början”, säger hon. ”Men nu när huset är färdigt är allt tidigare tvivel som bortblåst. Huset är byggt exakt utefter våra egna val och blev precis som vi hade tänkt oss – till ett pris som vi visste om redan innan byggstart. Mitt tips till dig som funderar på att bygga nytt: Våga!”

Se alla våra husmodeller

 

kok

 

Beställ vårt magasin