Inred övervåningen

Låt huset växa i takt med familjen – inred övervåningen efter era behov! Våra 1 ½-planshus levereras med inredningsbar övervåning som kan färdigställas i takt med att familjen växer eller ekonomin tillåter. Ni kan till exempel bygga 3-4 sovrum, 1 stort allrum, 1 stort badrum och 1-2 klädkammare eller förråd.

Som standard ingår rågolv i form av 22 mm golvspån samt fördragna ledningar för vatten, avlopp, ventilation, värme, el och IT. Den inredningsbara övervåningen kan även fås fullt isolerad från fabrik som tillval.

Öppet upp i nock ger fantastisk rymdkänsla

Utifrån standard har ni stora möjligheter att sätta en personlig prägel på övervåningen. Ni kan till exempel välja om innertaket ska utformas som ett traditionellt undertak, eller om det istället ska vara helt öppet upp i nock för maximal rymdkänsla. Tack vare takets konstruktion med nockbalk och 300 mm kraftiga takreglar är det möjligt att ha öppet ända upp till nock, vilket ger en takhöjd på nästan 4 meter. Om ni väljer denna typ av innertak kan ni enkelt skapa en spännande ljuseffekt med hjälp av spottar som riktas upp mot snedtaket.

Slätgips eller finsågad panel?

Till innertaket kan ni dessutom välja mellan flera olika typer av ytskikt. Slätgips ger ett slätt vitt tak utan springor medan gipsplank om 120×60 cm ger ett tak med synliga skarvar. Vill ni vara riktigt trendiga väljer ni finsågad panel som har en något strukturerad yta och skapar en skön New England-atmosfär. När det gäller ytskikt för golv och väggar samt inredning för badrum finns det ett enormt utbud att välja från. Besök gärna något av våra visningshus och låt dig inspireras.

Möjlighet att spara pengar

Våra hus är mycket flexibla och om man önskar kan man som avvakta med övervåningen och bygga den vid ett senare tillfälle när familjen växer eller ekonomin tillåter. Genom att göra en del av arbetet på egen hand har ni dessutom stora möjligheter att påverka totalkostnaden och relativt enkelt ”jobba av” kontantinsatsen.

 

Tillbaka till Inspiration