Susanne har Värmland som bas och har arbetat för Hjältevadshus i nästan precis ett år. I grunden är hon fastighetsmäklare med stor kännedom om den lokala småhusmarknaden.

”Det är ett kul jobb att få hjälpa någon att hitta sitt drömhem och en plats att bygga det på. Samtidigt betyder jobbet mycket frihet. Som säljare är du din egen, samtidigt som man tillhör Hjältevadsfamiljen. Det är en bra kombination av att vara fri och tillhöra något stort och tryggt.

Vad tycker du är roligast med att jobba som hussäljare?
– Det är ett kul jobb att få hjälpa någon att hitta sitt drömhem och en plats att bygga det på. Samtidigt betyder jobbet mycket frihet. Som säljare är du din egen, samtidigt som man tillhör Hjältevadsfamiljen. Det är en bra kombination av att vara fri och tillhöra något stort och tryggt. 

Vad är den vanligaste frågan du får från husköpare?
– Det är givetvis en stor blandning av både köpare och frågor, men återkommande är vad det kommer att kosta. Vad slutsumman kommer att hamna på och vad olika variationer och val betyder för priset.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?
– Här i Värmland är den största utmaningen att hitta bra tomter. De flesta nya villor brukar uppföras i området kring Karlstad och Hammarö. Det är en ganska liten marknad med stor konkurrens om tomterna.

Har du något tips till den som funderar på att bli hussäljare?
– Du bör vara självgående och trivas med att jobba själv. Ibland kan det bli ensamt, men du har samtidigt en stor flexibilitet och frihet. En stark drivkraft är alltid ett plus.