Måste det vara krångligt, osäkert och väldigt tidskrävande att bygga hus? Inte nödvändigtvis. Moderna byggmetoder och smarta lösningar gör småhusbyggandet både snabbare och tryggare. Allra bäst fungerar det om husen byggs inomhus enligt en slags modern löpande band-princip. Kvaliteten säkerhetsställs och leveransdatumet spikas tidigt. Hjältevadshus är det småländska småhusföretaget som lanserat och förfinat metoden. Från datumet då du beställer ditt hus tar det bara 30 veckor innan du kan flytta in i ditt alldeles egna hem. 

Dagens småhus byggs inomhus. På fabriksgolvet installeras toaletter och vitvaror. Köksskåp och garderober monteras. Det spikas lister och läggs golv. Till och med el- och vattenledningar installeras i fabriken. När huset sedan anländer till byggplatsen är det bara att montera de färdiga husdelarna på den förberedda grunden, ansluta el och VVS, montera takkassetterna och lägga på takpannorna. Husen monteras alltid på en typgodkänd Isolergrund, ytterligare en trygghet för dig som husköpare. Grunderna är täta, välisolerade och ser till att fukt, kyla och radon stannar ute samtidigt som värmen hålls inne. Läs mer om vår byggprocess här.

Se resultatet hemma hos Mikael och Låtta i Gävle

Några som gillar idéen med snabba och säkra husleveranser är Mikael och Låtta Nilzon i Gävle. För några år sedan bodde de i ett litet hus samtidigt som familjen växte. De ansökte om bygglov för att bygga ut, men fick avslag. Då bestämde sig familjen för att bygga nytt. Valet föll på ett Hjältevadshus och den snabba byggtiden var en av fördelarna.

– Vi hade lite tur. Det visade sig att ett annat par hade ångrat sitt tomtköp. En stor, attraktiv tomt kom därför tillbaka till kommunen för nyförsäljning. Vi bestämde oss för att bygga hus på sensommaren och sen gick allt väldigt fort. Vi flyttade in i huset redan i april året därpå, berättar Mikael.

 

front-hero-opt

 

Det tog tid var att välja husmodell, men gick snabbt att bygga

Låtta och Mikael visste ungefär vilken typ av hus de ville ha, men tog ändå god tid på sig att välja rätt modell och tillval. Till slut fastnade de för den relativt nya Solid-modellen från Hjältevadshus. Det var New England-känslan och den öppna planlösningen som lockade mest.

– Vi ville ha ett hus i New England-stil. Den symmetriska fönstersättningen och rymden på övervåningen är några av våra favoritdetaljer. Ryggåstaket överraskar också med sin höjd när man kommer upp för trappan, säger Låtta Nilzon om sitt Solid-hus.

 

citatet

 

Inte bara själva huset var viktigt för familjen. För en småbarnsfamilj är ofta tryggheten en viktig faktor och få köp i livet är större eller viktigare än ett husköp.

– Något annat som har varit viktig för oss var betalningsplanen. Vi betalade inget för huset förrän det stod klart på tomten. Det gav oss en trygghet under byggprocessen. Både själva bygget och det färdiga huset blev precis som vi tänkt oss, förklarar Låtta.

En väldigt realistisk husdröm

Hus som byggs inomhus har färre fel och klarar den viktiga slutbesiktningen oftare. Efterfrågan på pre-fabricerade hus ökar också i takt med att småhusmarknaden växer. Kombinationen av säkra leveranser, möjligheten till ett helt eget hus och många tillval lockar allt fler. Allt detta njuter nu familjen Nilzon av. Huset är färdig, trädgården har vuxit upp och den stora verandan i New England-stil har snabbt blivit familjens favoritplats.

 

Hjältevadshus-Gävle-5022

 

– Vi sitter ofta på verandan när vi kommer hem från jobbet, vi vilar en stund och pratar med barnen om hur dagen har varit. Vi hejar på grannarna som kommer hem från sina jobb, tar något att dricka och varvar ner lite, berättar Mikael.

Det låter som en riktig husdröm. Inte minst med tanke på att projektet blev klart i tid och att familjen slapp både förseningar och fördyrande kostnader. Så glöm alla fördomar. Att bygga hus kan vara enkelt, gå ganska snabbt och bli precis som du vill ha det direkt. Hemligheten är att välja ett hus som byggs inomhus.

Beställ vårt nya magasin nu!