Hjältevadshus fullskalevisning av nya villamodellen Stil på boendemässan ”Hem Villa och Bostadsrätt” på Stockholmsmässan i Älvsjö i början av oktober blev en jättesuccé. 11 000 mässbesökare besökte huset och redan är tio villor av den nya typen beställda.

–Varje mässdag hade vi flera kunder som uttryckligen sa att den här villan skulle de vilja ha, säger Mikael R Olsson, försäljningschef vid Hjältevadshus.

Stil ingår i husföretagets 1-serie med en lägre prisklass än standardhusen, en hustyp som vänder sig till en yngre kundkrets, yngre familjer och familjebildare som kanske ska bygga sitt första hus och vill ha ett prisvärt, modernt och flexibelt hus. Det erbjuder litet färre valmöjligheter än andra hus i sortimentet men ger ändå en mycket god standard.

Anpassningsbar hustyp

Standardlösningen är på 163 kvadratmeter i 1,5 plan, ett hus som ryms på en tomt om 400 kvadratmeter och som med sin moderna exteriör är speciellt framtaget för att också kunna gavelställas på ett snyggt sätt på smala tomter. Modellen har tagits fram på rekordtid. Arkitekten ritade huset i våras, det konstruerades i somras och är nu ute på marknaden.

Planlösningen är modern och köket utgör en tydlig mittpunkt på bottenvåningen. Planlösningen är öppen och det finns inget uttalat TV-rum. Men det går att ändra och exempelvis skapa fler sovrum i markplanet. Se hela planlösningen och fler bilder på huset här.

Hjältevadshus gör det nu möjligt att också anpassa huset efter ytterligare önskemål.

–Många besökare på mässan frågade om andra möjliga takvinklar. Därför skapar vi nu alternativa takutsprång och takvinklar och gör det möjligt att som alternativ bygga Stil som enplanshus, med förhöjt väggliv eller som 2-plans, säger Mikael R Olsson.

Fullskalepresentationen av villamodellen Stil i mässlokalerna var en upprepning av förra årets succé där Sober besöktes av 90 000 mässbesökare.

En viral succé

Hjältevadshus har vant marknaden vid uppseendeväckande marknadsföringsåtgärder. När småhusbyggaren i våras lade ut sin husmodell Solid på Facebook fick man på kort tid mer än 1 000 likes. Mikael R Olsson talade om en viral succé, en verklig klickraket. En effekt av uppmärksamheten på Facebook blev att Hjältevadshus fick dubbelt så många besök som vanligt på sin hemsida.

Även en Virtual Reality-visning av huset Västangården har blivit ett snackis som till och med Computer Sweden uppmärksammade. Även det huset kunde man gå omkring i på mässan, men då med ett par VR-glasögon på huvudet.

Hjältevadshus är enligt Byggfakta det husföretag som ökade mest under första halvåret i år jämfört med samma tid förra året.

–Vi kommer att bygga drygt 400 nya bostäder under det närmaste året. Det blir cirka 8 till 10 hus i veckan. Bland annat kommer vi att uppföra minst tio hus av den nya typen Stil i början av året.

Hjältevadshus har byggt småländska kvalitetshus sedan 1947, men har arbetat med träförädling ända sedan 1907. Huvudkontor och fabrik finns i Hjältevad, mellan Eksjö och Vimmerby. Många av de drygt 200 anställda bor i samhället, som har totalt cirka 350 invånare. Företaget har försäljningskontor spridda över hela landet.

Säker byggmetod

Mikael R Olsson talar gärna om Sveriges säkraste byggmetod, där alla hus produceras inomhus i helt torr och säker miljö. Varje arbetsmoment synas för att kontrollera att hantverket håller hög kvalitet från början till slut. När huset är färdigt levereras det till den aktuella tomten och monteras på kort tid på byggplatsen. Normalt tar det 30 veckor från beställning till inflyttning. Färdigställandet på plats tar fyra veckor, men huset är under tak redan några timmar efter leverans. Fast pris, kort bygg- och leveranstid och fast inflyttningsdatum är andra kärnvärden för Hjältevadshus. Läs mer om byggmetoden här.

Företaget har en mycket stark ägare i Pulsen, Sveriges äldsta nu verksamma IT-bolag. Det ger kunderna en unik trygghet hela vägen från beställning till inflyttning.

–Leveranstiden på våra hus är kort, priset är fast och du betalar inte förrän huset är färdigt. Dessutom är husen klimatsmarta och bland de mest felfria i branschen vid överlämnandet. Det är en anledning till att Hjältevadshus enligt Byggfakta är den hustillverkare som ökar mest i branschen, med en tredubbling av marknadsandelen 2013 till 2015, säger Mikael R Olsson.

Klicka här för att hitta en säljare nära dig.