Familjen Jacobsson förverkligade husdrömmen med herrgårdsinspirerat hus.

När familjen Jacobsson i Stockholm kände sig redo att byta lägenhetslivet mot villalivet var det långtifrån självklart att bygga ett nytt hus, men efter att ha tittat på många villor hittade familjen en tomt på Lidingö som passade perfekt för ett nybyggt hus. Med Hjältevadshus husmodell Häggen 224 förverkligade de sin husdröm.

Behövde mer utrymme

– Jag, min man Flemming och våra två småbarn trivdes i vår lägenhet i Hammarby Sjöstad, men kände att vi behövde mer utrymme, både för oss själva och inte minst för alla våra saker. Vi var till en början inställda på att köpa ett sekelskifteshus och fokuserade på Lidingö eftersom det är en naturskön och trygg ö med närhet till centrala Stockholm, säger Mariann Jacobsson.

Familjen hittade inget hus som både uppfyllde deras krav och höll sig inom de givna budgetramarna och övervägde därför att bygga ett helt nytt hus. När en tomt var till salu i Sticklinge på Lidingö bestämde sig Mariann och hennes man för att lägga ett bud.

– I februari 2017 köpte vi tomten, en avstyckad hörntomt på 760 kvadratmeter nära vattnet i ett befintligt bostadsområde. Därefter började vi leta efter ett hus som matchade våra önskemål och vår budget. Vi tittade på och jämförde hus från många hustillverkare, men föll till slut för Hjältevadshus nylanserade husmodell Häggen 224, säger Mariann.

Generösa sociala ytor

Familjen var ute efter ett New England- eller herrgårdsinspirerat tvåplanshus på drygt 200 kvadratmeter med minst fyra sovrum samlade på ovanvåningen. När de hittade Häggen 224 kändes allt helt rätt.

– Det är en prisvärd husmodell som verkligen ger mycket hus och en bra standard för pengarna. Huset har en boyta på 224 kvadratmeter fördelat på två våningsplan, vilket kändes lagom för oss. Vi gillade det stora, ljusa och rymliga köket, de generösa och öppna sociala ytorna och att det finns flera dörrar att öppna ut mot trädgården. Både min man och jag gillar den klassiska, vita, herrgårdsinspirerade stilen.

Häggen 224 känns verkligen som vårt drömhus, säger Mariann Jacobsson.

Eftersom det var en helt ny husmodell(2018) fanns det ännu inget färdigbyggt hus som Mariann och hennes familj kunde besöka, men eftersom både hon och hennes man var förälskade i just den här husmodellen tvekade de inte att beställa det utifrån de skisser och bilder de sett.

Bra stöd och hjälp

– Jag uppskattar verkligen det stöd och den hjälp vi fått från Hjältevadshus. Vår kontaktperson var aldrig längre bort än ett telefonsamtal eller mail. Han svarade snabbt på våra frågor, stort som smått. Hjältevadshus har lotsat oss igenom husbyggarprocessen på ett professionellt vis, vi har fått vägledning med alltifrån bygglov och vattendragning till markarbete och bredbandsanslutning. Det känns också jättebra att hela byggprocessen har flutit på helt enligt tidsplan, säger Mariann.

I slutet av mars 2018 var familjen Jacobssons hus på plats på tomten i Sticklinge. Därefter inledde hantverkarna det invändiga arbetet, bland annat att inreda övervåningen. I juni i år är det dags för inflyttning.

– Vi är verkligen glada att vi valde att bygga ett eget hus, det gjorde att vi kan påverka utformningen in i minsta detalj. Det känns lyxigt att kunna flytta in i ett hus där ingen annan bott innan oss. Att bygga sitt eget hus var lättare än vi trodde, särskilt med Hjältevadshusmetoden.
– Fler borde satsa på det, säger Mariann.