Smarta hem sedan 1947.

Det krävs mer än AI, sensorer och röststyrda lampor för att göra ett hem smart. Det vet alla som någon gång köpt ett hus. Och vi, som byggt tiotusentals av dem. Så vad gör ett hem smart då? Jo, så här ser vi på saken:

Husfabriken i Hjältevad

Det ska inte vara för dyrt.

Kostnaderna för ett husbygge kan lätt dra iväg. Många bygger sitt drömboende, bara för att upptäcka att de knappt har råd att bo i det. Och det är ju inte speciellt smart…

Våra hus byggs inomhus (i Hjältevad, Småland) på ett gigantiskt löpande band. Även om husen ser olika ut, är de flesta tillverkade av grundmoduler med samma yttermått. Och virket till modulerna köps in i stora kvantiteter. Det gör att vi kan hålla nere priserna.

Det ska inte vara för billigt.

Ett oslagbart lågt huspris betyder tyvärr ofta högre framtida kostnader. För drift, underhåll och reparationer.

Våra priser är visserligen bra. Men det beror bara på byggmetoden och de stora inköpen. Vi tummar aldrig på kvalitén. Att vi 2023 blev valda till ”Årets nollfelsaktör” (minst antal anmärkningar vid slutbesiktningar) är ett bevis på det. Men det bästa beviset är ändå våra nöjda kunder. Så prata gärna med någon som bor i ett Hjältevadshus!

Det ska vara energisnålt.

Visst, de flesta nybyggen är bättre än en 80-talsvilla. Men energiförbrukningen kan skilja mycket mellan nya hus också – och därmed driftskostnaderna. Så det lönar sig att jämföra.

Alla våra husmodeller har energiklass B*, vilket är unikt på marknaden. Och hemligheten bakom det är inte en utan flera: Effektiv isolering. Täta skivmaterial. Bra fönster. Frånluftsvärmepumpar med hög verkningsgrad. Byggmetoden inomhus. Och Isolergrunden som håller både kylan och fukten borta. (Oj, nu är det ju faktiskt inga hemligheter längre…)

Det ska vara klimatsmart.

Allt vi människor gör idag påverkar livet på jorden imorgon. Och ett husbygge kan göra stor skillnad. Positiv eller negativ, beroende på vilka val man gör i processen.

Husets energiförbrukning är såklart superviktig. Det är därför vi gjort solceller till standard på alla våra hus – och erbjuder riktigt bra priser på utökade solcellspaket. Med dem kan du i många fall producera mer grön el än vad du själv gör av med!

Byggmaterialet betyder också mycket för husets klimatavtryck. Och trä är ett väldigt smart val. Dels för att det är en förnybar råvara som binder koldioxid. Dels för att andra byggmaterial kräver en massa energi vid tillverkningen. Så vi bygger bara hus i trä. Trä som växt i svenska skogar dessutom (ännu smartare, tycker vi).

nyckelfärdigt hus

Det ska bli klart.

Alla vill såklart flytta in i sitt nya hus så fort som möjligt. Men husbyggen tar tid. Ofta mycket längre tid än man räknat med.

Hos oss är väntan kortare än hos någon annan. Vi garanterar att du kan flytta in max åtta månader efter beställning! Och priset vi kommit överens om från början gäller, oavsett prisjusteringar.

Det ska vara smart för dig.

Men det viktigaste är ju inte vad vi tycker är ett smart hem – det är därför vi på Hjältevadshus har så många hustyper, stilar, storlekar, färger och möjliga tillval. För det viktigaste är vad som är ett smart hem för dig. Det kanske handlar om förvaringsutrymmen? Eller om kökets utformning? Eller om elbilsladdning? Eller om utrymme i hallen? Ja, eller kanske till och med om AI, sensorer och röststyrda lampor..?

Oavsett vilket, så har du givetvis helt rätt!

En trygg ägare ger trygga husköp

Sedan 2011 är Hjältevadshus uppbackade av en mycket stark ägare, Pulsen Group. Pulsen Group satsar långsiktigt på att utveckla företag, människor och världen och har varit familjeägt sedan starten,  1964. Med denna starka ägare i ryggen kan vi erbjuda och garantera våra kunder en unik trygghet och stabilitet.

 

 

*Gäller södra och mellersta Sverige. Undantaget är enplanhus i Norrland.

Följ @hjaltevadshus på Instagram

Se fler bilder här