Vi bygger hus av trä

Eftersom vi bygger hus till familjer med barn vill bygga så naturligt vi bara kan. Och trä är det mest naturliga byggmaterialet – helt utan tillsatser och giftiga ämnen. Dessutom är det ett förnybart material som ingår i naturens kretslopp. För oss på Hjältevadshus är trä ett självklart val som ger en rad fördelar.

Fördelar med att bygga och bo i ett trähus:

Trähus är bra för familjens hälsa

Det finns forskningsstudier som visar att trähus ger fina hälsofördelar. Till exempel har det en återhämtande effekt och får oss att stressa mindre. Det beror på att vår hjärna och kropp känner igen sig sedan vi i urminnes tider levde utomhus.

Trä har dessutom en positiv inverkan på inomhusluft, fuktbalans, komfort och akustik.

Trähus är mer klimatsmarta

Trä är både förnybart och miljövänligt. Det binder koldioxid och minskar användningen av koldioxid, jämfört med stål och betong. Trä har även en låg vikt vid transport och byggande. Och när trähus rivs kan de brännas i ett värmeverk och ge värme till nya hus.

Trähus är vackra!

Trä är väldigt vackert att titta på. Det är också ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö. Och eftersom materialet är levande blir det bara finare med tiden.

husleverantör nyckelfärdiga hus

Vi jobbar med kvalitetsleverantörer

Vi är stolta över att presentera våra leverantörer, tillsammans bygger vi hus med högsta kvalitet.

Läs om alla våra husmodeller i vår huskatalog!

LADDA NER DIREKT ELLER BESTÄLL HEM I BREVLÅDAN

Helt gratis, förstås. Du kan välja att få en tryckt katalog hemskickad till dig eller få en digital version via mail. Du kan även få information om husvisningar genom att prenumerera på våra mailutskick.