Genvägarna till en bättre husresa

När du ska bygga hus finns det en hel del att tänka på. Allt från att hitta rätt tomt och husmodell till att planera planlösning och välja vitvaror. Dröm gärna stort, men tänk efter noga innan spaden sätts i marken. Att lägga lite extra tankekraft i början gör ofta att ni slipper överraskningar längs vägen. Dessutom blir bygget både billigare och roligare.

Budget först, bygg sen

Kanske är pris och budget det första du tänker på. När du vet vad projektet får kosta kan du kontakta ett husföretag och börja rangordna dina prioriteringar.

På Hjältevadshus har vi fasta priser och är noga med transparens – allt för att ni ska kunna se precis vad det är som kostar och varför det gör det.

Prata med oss

På Hjältevadshus är våra säljare lika mycket rådgivare. För även om företaget säljer hus, så vill vi se till att det blir rätt hus till rätt person.

Vi vill alltid skapa individanpassade lösningar där ni får ut mer av både hus och tomt. Det kan vara allt från tapet- och golvval till markstruktur. Detta individanpassade arbetssätt leder i slutändan till både bättre hus och nöjdare kunder.

Boka möte med en säljare >

Välj tomt med omsorg

Lika viktigt som huset är tomten. Läget påverkar i hög utsträckning hur ni ska placera huset och planera er trädgård.

Välj därför en tomt med omsorg och tänk utifrån tomtens förutsättningar när ni väljer en husmodell och hur ni ska placera den.

På så vis kan vi se till att ert hus blir anpassat för ökad tillgänglighet eller förvandla en kuperad tomt till ett riktigt paradis för en barnfamilj.

Hitta en ledig tomt med vårt tomtsök >

Se huset som ett projekt över flera år.
Strukturera upp och prioritera.

Gör inte allt samtidigt

Ett nytt hus blir lätt ett projekt med massor av delprojekt. Och ett ganska vanligt fel är att planera och bygga alltihop direkt. Att anlägga pool, bygga garage, fixa stensättning och murar samtidigt som huset och alla grundfunktioner ska komma på plats.

Ett tips är därför att se huset som ett projekt över flera år. Strukturera upp och prioritera. Bo in er och bygg saker efter hand. Då slipper ni onödiga ekonomiska risker och överväldigande planeringsarbete.

Var väl förberedda

Det finns saker som är svåra att förutse, men som ni kan förbereda er på för att projektet ska gå smidigt. Ett tips är att prata med era nya grannar, gärna redan när ni köpt tomten. Om ni berättar om era planer och lyssna på deras synpunkter så brukar det mesta flyta på senare.

Gissa framtiden!

Utgå alltid från att det nya huset ska vara flexibelt. Barnen blir äldre. Kommer familjen att växa? Framtidsplaner och intressen förändras. Att huset kan följa med och stötta er på resan är viktigt. Försök att tänka framåt och förutse vad ni vill få ut av livet och huset i framtiden.

husleverantör nyckelfärdiga hus

Vi jobbar med kvalitetsleverantörer

Vi är stolta över att presentera våra leverantörer, tillsammans bygger vi hus med högsta kvalitet.

Läs om alla våra husmodeller i vår huskatalog!

LADDA NER DIREKT ELLER BESTÄLL HEM I BREVLÅDAN

Helt gratis, förstås. Du kan välja att få en tryckt katalog hemskickad till dig eller få en digital version via mail. Du kan även få information om husvisningar genom att prenumerera på våra mailutskick.