Nyhet – Villa Svala

Villa Svala är Hjältevadshus version av ladhus med hög funktionalitet, bekvämlighet och modern minimalism. Villa Svala är ett vackert, tidsenligt och välplanerat hus med hög kvalité, en modern villa som karakteriseras av en stilren utformning.

Tidlöst, modernt och stilrent

Villa Svala erbjuder ett bekvämt och funktionellt boende fyllt av möjligheter och med gott om ytor för socialt umgänge. Generösa fönster i såväl kök som vardagsrum ger ett härligt ljusinsläpp och en fin utsikt ut mot trädgården. Villa Svalas tidlösa arkitektur gör att huset passar precis lika bra ute på landet som vid havet eller i ett villakvarter.

– Med Villa Svala, som med sin korta takfot och sina okomplicerade detaljer har hämtat inspiration från den traditionella ladans enkelhet och funktion, kombinerar vi det tidlösa med det moderna och stilrena.  Villa Svala är vår tolkning av de populära, funktionella och avskalade ladhusen, som lätt smälter in i omgivningen och ger ett tidlöst intryck, säger Therese Gruselius Frid, husdesigner på Hjältevadshus.

Therese Gruselius Fridh, Husdesigner på Hjältevadshus

Hjältevadshus moderna husteknik möter den klassiska ladhusstilen

Villa Svala kombinerar ladhusets design med Hjältevadshus fördelar såsom golvvärme, extremt låg driftskostnad och hög standard.

– Med hjälp av personliga tillval är det enkelt att sätta sin unika prägel på Villa Svala och göra det till hela familjens drömboende. Villa Svala är ett genomtänkt och problemfritt boende för familjer som uppskattar öppna och ljusa ytor, ett hem som är både praktiskt och vackert, säger Therese Gruselius Frid.

En planlösning som utnyttjar varje kvadratcentimeter
Entrévåning Övervåning
Entrévåning
Övervåning

Stora möjligheter

Villa Svalas planlösning är utformad för såväl samvaro som avskildhet. Hustypen är väl anpassad för barnfamiljen då det består av tre sovrum och två badrum som standard i den färdiga nedervåningen. Den generösa övervåningen kan inredas längre fram helt utifrån familjens behov. Valmöjligheterna är många, här finns exempelvis utrymme för fler sovrum, allrum eller ett gym.

I Villa Svala tillägnas en del av huset barnen i familjen, med två sovrum och ett praktiskt allrum för exempelvis spel, pyssel och aktivitet. Föräldrasovrummet är avskilt från barn- och ungdomsavdelningen och är försett med en alldeles egen toalett. Två badrum på samma våningsplan ger rätt förutsättningar för en problemfri och smidig vardag. Det finns även möjlighet att välja till badkar för den som önskar.

Smart förvaring under trappan

– När vi utformade klädvårdsrummet hade vi barnfamiljens behov i åtanke. Här finns plats för såväl tvättstuga som kläder, prylar och utrustning. Här finns även möjlighet att välja till en ytterdörr, vilket ger en användbar groventré, säger Therese Gruselius Frid.

Villa Svala är ett smart hus där varje kvadratmeter nyttjas på ett effektivt sätt, inte minst vad gäller förvaringsmöjligheter. Under trappan finns exempelvis ett utrymme med gott om förvaringsyta och i klädvårdsrummet finns en stor garderob med skjutdörrar som rymmer mycket. Även i anslutning till entrén finns utrymme för smart förvaring.

Kök och vardagsrum i trivsam helhet

– Kök, matplats och vardagsrum bildar en trivsam helhet. Här finns även möjlighet att välja till ett skjutdörrsparti ut från köket. Det ökar ljusinsläppet ytterligare samtidigt som det ger utsikt och öppnar upp ytor för en stor och härlig uteplats i vinkel, säger Therese Gruselius Frid.

Den förlängda köksbänken ger utrymme för gäster och familj att socialisera även när kökssysslor som matlagning och disk ska utföras.

Bygg ett Villa Svala direkt i huskonfiguratorn


(Konfiguratorn är under utveckling, vi reserverar oss för ev. felaktigheter)Gå till huskonfiguratorn