Låt huset växa efter både behov och plånbok

Våra hus är mycket flexibla och du kan avvakta med övervåningen och bygga den vid ett senare tillfälle. Kanske när familjen vuxit och ni behöver fler rum eller när ekonomin tillåter det. På så vis får ni också tid att bo in er i huset och fundera över hur ni verkligen vill ha det.

Planera och inred övervåningen

Våra 1 ½-planshus levereras med inredningsbar övervåning som kan färdigställas i takt med att familjen växer eller ekonomin tillåter. Ni kan till exempel bygga 3 – 4 sovrum, 1 stort allrum, 1 stort badrum och 1 – 2 klädkammare eller förråd.

Som standard ingår rågolv i form av 22 mm golvspån samt fördragna ledningar för vatten, avlopp, ventilation, värme, el och IT. Den inredningsbara övervåningen kan även fås fullt isolerad från fabrik som tillval.

Kontakta en husrådgivare >

4 meter till tak ger hög wow-faktor!

100% valfrihet

Utifrån standard har ni stora möjligheter att sätta en personlig prägel på övervåningen. Ni kan till exempel välja om innertaket ska utformas som ett traditionellt undertak, eller om det istället ska vara helt öppet upp i nock för maximal rymdkänsla.

Tack vare takets konstruktion med nockbalk och 300 mm kraftiga takreglar är det möjligt att ha öppet ända upp till nock, vilket ger en takhöjd på nästan 4 meter. Om ni väljer denna typ av innertak kan ni enkelt skapa en spännande ljuseffekt med hjälp av spottar som riktas upp mot snedtaket.

Slätgips eller finsågad panel?

Till innertaket kan ni dessutom välja mellan flera olika typer av ytskikt. Slätgips ger ett slätt vitt tak utan springor medan gipsplank om 120×60 cm ger ett tak med synliga skarvar.

Vill ni vara riktigt trendiga väljer ni finsågad panel som har en något strukturerad yta och skapar en skön New England-atmosfär. När det gäller ytskikt för golv och väggar samt inredning för badrum finns det ett enormt utbud att välja från. Besök gärna något av våra visningshus och låt dig inspireras.

Hitta ett visningshus nära dig >

Skapa barnens favorithörna – maximera lekmöjligheterna med ett loft

Den magnifika takhöjden ger också möjlighet att skapa en drömplats för barnen. Vad sägs om ett mysigt sovloft eller spännande lekrum? Att bygga ett loft i barnrummet löser både platsproblem och ger oanade lekmöjligheter. Och med en repstege som enda ditväg finns det stora chanser att loftet blir helt föräldrafritt.

Huset växer - en webbserie om att bygga övervåning

Från att drömma och planera till att genomföra och styla.

Titta på avsnitten