Villa Generös 175 exteriörbilder

Bygga hus med Hjältevadshus

Att bygga hus behöver varken vara krångligt, jobbigt eller svårt. Vi på Hjältevadshus hjälper dig genom hela byggprocessen, från att välja tomt till inflyttning och livet i det nya huset. Här hittar du en guide där vi steg för steg går igenom hela processen från husdröm till drömhus. Vi listar också de viktigaste punkterna att lägga på minnet och några tydliga fördelar med att bygga med Hjältevadshus. Ska vi sätta igång?

Vad gör ett hus till ett riktigt Hjältevadshus?

Snabb leverans

Hos oss slipper du långa väntetider. Vi bygger fort och du kan flytta in så snart allt är på plats. Ofta tar det bara 30 veckor från det att du beställer ditt hus tills dess att du flyttar in.

Spikat inflyttningsdatum

Vi sätter ett fast inflyttningsdatum redan i början så att du kan planera flytten, organisera ditt liv och ta hand om en eventuell försäljning av din gamla bostad.

Fast pris på hus

Vägen från den första planeringen till det färdiga huset ska kännas så enkel och trygg som möjligt. Därför fixerar vi ett pris på huset från start så att du slipper överraskningar och extrakostnader.

Tjugo steg till drömhuset

1.

Kontakta en säljare på Hjältevadshus

Vi på Hjältevadshus hjälper dig genom hela köp- och byggprocessen. Boka ett första möte med en av våra säljare här.

2.

Hitta en tomt där du vill bo och en husmodell som du gillar

Här hittar du massor av lediga tomter i Sverige och här kan du välja just ditt favorithus. Prata också med din lokala säljare för att få reda på tomter som är på väg ut på marknaden!

3.

Se över behov och önskemål

Ett husköp är en långsiktig affär. Se över dina och familjens behov, både nutida och framtida. Fundera igenom hur familjen kommer att förändras, tänk exempelvis på vilka behov barnen kommer att få när de blir större.

Skapa ett Instagram-konto och dokumentera er husresa. Det blir ett fantastiskt minnesdokument över en viktig punkt i era liv. Glöm inte att tagga med #hjältevadshus & @hjaltevadshus.

4.

Gör en kalkyl

Vår säljare gör en kalkyl för er tomt och era val. En kalkyl som du sedan tar med till banken. Vi samarbetar med ett flertal banker, som erbjuder lite extra bra räntor och villkor.

5.

Stäm av med kommunen

Har tomten rätt förutsättningar för just ditt val av hus? Säkerställ det genom att läsa kommunens detaljplan eller be en av våra säljare att kontrollera det.

Då husen byggs färdiga inomhus, så måste vi ibland även kontrollera vägarna så att vi kan transportera huset till tomten.

6.

Skriv ett husavtal

När du har valt hus och tomt skrivs ett entreprenadavtal med Hjältevadshus. Här bestämmer vi att vi ska bygga ert hus och låser både priset och villkoren. Detaljer som tillval med mera tar vi senare och i lugn och ro. Du betalar 0 kronor i handpenning för huset.

7.

Beställ en nybyggnadskarta

Du eller din säljare beställer en karta över er tomt. På kartan finns allt viktigt för byggnation med, exempelvis höjdskillnader, anslutningspunkter och mark som inte får bebyggas.

8.

Välj inredning, färg och planlösning

I huskonfiguratorn kan du botanisera bland olika golv, väggar, badrum och kök. Allt till fasta priser.

Hittar du inte badkaret, spisfläkten eller braskaminen du söker? Det går att ta bort standardval som du eventuellt inte vill ha, så att du kan sätta in en egen lösning.

9.

Ansök om bygglov

Säljaren och Hjältevadshus arkitekt upprättar alla handlingar som behövs. Sedan lämnar du in ansökan till kommunen. Här skickar vi också ut en faktura på projekteringskostnaden (45.000 kr som dras av på slutpriset senare).

10.

Välj en grundentreprenör

Entreprenören ska vara certifierad av Isolergrund så att den 20-åriga garantin och typgodkännandet gäller. Här kan du läsa mer om vad det innebär och hitta en auktoriserad entreprenör. Er säljare på Hjältevadshus hjälper till med de handlingar som behövs.

11.

Bygglovet beviljas

Grattis! Nu är det snart dags att bygga hus. Ett bygglov i ett detaljplanerat område tar normalt mellan tre och tio veckor. Bygger du utanför detaljplan så är det ofta en betydligt längre handläggningstid.

12.

Skriv avropsavtal och slå fast priset

Avropsavtalet innehåller alla detaljer om ditt hus och det är era tillval som styr det slutgiltiga priset. Från och med den här punkten ruckar inte Hjältevadshus på prislappen och du har full kontroll över budgeten.

Om huset följer detaljplanen till punkt och pricka så läggs nu ditt hus in i leveransplanen, och du får veta leveransvecka.

13.

Tekniskt samråd, startbesked och byggstartsmöte

Innan bygget kan starta hålls ett tekniskt samråd och efter detta ger kommunen dig startbesked. Till samrådet ska du utse en kontrollansvarig. Läs mer och beställ en kontrollansvarig på Gar-Bo.se. Inför byggnadsstarten håller även Hjältevadshus ett byggstartsmöte med dig. Här dubbelkollar vi alla detaljer innan vi sätter igång med ditt hus.

14.

Fabriken börjar bygga huset

Hjältevadshus tillverkar hela huset inomhus i en torr och noga kontrollerad miljö.

Hur går det till mer i detalj? Välkommen att besöka fabriken och se ditt hus i produktion!

15.

Husgrunden byggs på tomten

Nu börjar det grävas, grunden monteras och alla anslutningar förbereds. Här kan du läsa mer om hur det går till.

16.

Huset sätts på plats

Det tar bara fyra till åtta timmar att resa och fuktsäkra huset på tomten. De sista detaljerna färdigställs på plats. Fyra till fem veckor senare är huset klart för inflyttning. Vill du se hur det går till? Kolla in några av våra nybyggares filmer här nedanför.

17.

Betala 90% av husfakturan

Först när huset står på tomten betalas 90% av husfakturan. Det innebär att du slipper betala för två boenden under tiden som huset byggs. Det är bara under den sista månaden, medan huset färdigställs på tomten, som du har dubbla boendekostnader.

18.

Kontroll, slutbesiktning och slutbetalning

Besiktningen görs av en oberoende besiktningsman, utsedd av dig eller Gar-Bo. På Konsumentverket.se kan du ladda ner Besiktningsmannaboken, som beskriver besiktningen i detalj.

Efter besiktningen betalar du återstående 10% av husfakturan och din betalning är klar.

19.

Slutsamråd och slutbesked från kommunen

Kommunen gör en sista kontroll innan du kan flytta in. När du får okej är det bara att börja packa!

20.

Inflyttning!

Beställ flyttpizza, be kompisarna om bärhjälp och börja njuta av ditt alldeles egna Hjältevadshem. På Inspirationssidan hittar du härliga bilder på hur ett färdigt Hjältevadshus kan se ut.

Våra hus är de mest felfria i branschen vid slutbesiktningen. Men om något mot förmodan skulle gå snett, får du snabb hjälp här.

Några tips att tänka på när du ska bygga hus

Kontakta alltid en säljare för experthjälp

Vi hjälper dig gärna redan när du letar tomt. Vi kan svara på dina frågor och se till att hela köpet blir så smidigt som det bara är möjligt. Hitta din lokala säljare här.

Kolla planen innan du köper tomten

På detaljplanen ser du om din tomt har rätt förutsättningar för just dina önskemål. Här är det smart att kontakta våra säljare tidigt. På vårt huvudkontor har vi nu dessutom en tidigare bygglovschef anställd.

Ha koll på betalningsplanen

Vi har marknadens bästa betalningsplan. Du betalar 45 000 kronor när vi lämnar in bygglovet, 90% när ditt hus kommer, och fyra till fem veckor senare, när ni flyttar in, betalar ni det sista.

Tänk igenom avropsavtalet

När avropsavtalet är skrivet går det inte att göra några ändringar på huset. Se därför till att göra alla dina val innan och tänk igenom allt en extra gång innan du skriver på.Här kan du bläddra i vår tillvalskatalog.

Håll koll på extrakostnader

Huset och tillvalen har fasta priser. Men ibland höjer kommunen sina bygglovsavgifter och anslutningsavgifterna kan gå upp. Extrakostnader kan tillkomma vid montering, om det är en besvärlig tomt eller intransport.

Fixa rätt försäkringar

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt typ av försäkringar som passar just dig och din villa. Husförsäkring för de första 11 månaderna ingår, tillsammans med färdigställandeförsäkringen. Andra försäkringar kan du köpa till. Läs mer på Gar-Bo.se.

Bygga övervåning

Se vår TV-serie där man inreder en övervåning.
Läs mer