Genomtänkta hus

Varje enskild del av våra hus fungerar tillsammans som en sammantagen och testad helhet. Det är därför alla Hjältevadshus har så låg energiförbrukning, ger låga boendekostnader, garanterar ett friskt boende och får sällan anmärkningar på slutbesiktningen.

Hjältevadshus i genomskärning

Takduken ger oss ett undertak
som andas och håller tätt

I alla Hjältevadshus använder vi sedan flera år tillbaka ett diffusionsöppet undertak som är vind- och vattentätt, samtidigt som det tillåter vattenånga att passar ut genom materialet. Det gör att ditt Hjältevadshus andas och samtidigt tar bort risken för mikrobiell tillväxt.

Hållbart

Metoden vi använder för att montera undertaket gör att isoleringen kan nyttjas optimalt. Detta ger mindre värmeförluster och bidrar till husets låga energiförbrukning.

Friskt

Med takduk elimineras risken för mikrobiell tillväxt, samtidigt som värmen tas om hand.

Säkert

Brandklass E - Motstår läckage av lågor och heta gaser.

Övervåning. I ett Hjältevadshus får du möjlighet till en utökad boyta och takhöjd på övervåningen.

Den kraftiga takbalken ger full rymd på övre plan

Utökade dimensioner på bärande takbjälkar ersätter tvärgående takstolar och stödben och ger full rymd på övre plan.

Du kan välja ett färdigisolerat och färdigställt innertak när du köper huset. Vill du göra arbetet själv monterar du 325 mm isolering utan att du behöver komplettera med extra reglar. VVS, ventilation och el är framdraget och ett eluttag på plats.

Önskar du vattenburen värme på övre plan kopplas det enkelt in det via teknikutrymmet i bottenplan. Temperaturnivån är som standard satt så att en s.k. shunt för värmereglering inte behövs.

Vid färdigisolerad övervåning är yttertakets gles monterad s.900 för att klara husets stabilitet. Sedan kompletterar ni enkelt med extragles anpassat till det innertak ni väljer.

Se våra filmer om att färdigställa övervåning >

Husteknik Övervåning

Vi har förberett för installationer på övre plan

I mellanbjälklaget, eller under golvskivorna, finns ventilationssystem för båda planen samt värme- och vattensystem för övre plan förberett för dragning och påkoppling.

Vattensäkerhet

Hjältevadshus följer VVS branschregler för att säkerställa alla installationer under byggnation och slutmontering.

Förutom riktlinjer för montering innebär det också separata avstängningar för varje tappställe, läckageindikering samt snålspolande och energibesparande blandare i kök, bad, WC och groventré.

Ytterväggar. Våra hus är isolerade för Norrland, även om de byggs på en tomt i Skåne.

Yttervägg med köld- och fuktbrytande egenskaper

Ytterväggen har ett skikt som består av en hård isolerskiva med köld- och fuktbrytande egenskaper. Den är placerad mellan panelläkt och stomme och minimerar risken att kyla och fukt kan ledas utifrån och till stommen.

Regelkonstruktion som bryter köldbryggan mellan väggens ut- och insida motverkar ytterligare möjligheten för skadlig fukt att tränga in i huset.

Inneväggar. I ett Hjältevadshus slipper du bli irriterad när du ska montera saker på väggarna.

Alla innerväggar byggs med träfiberskivor i storformat

Alla innerväggar och insidor av ytterväggar är byggda med träfiberskivor för att du ska kunna hänga upp din 55-tummare, hyllor eller en tung spegel där du själv vill.

Vi har valt bort den billigare lösningen med gips, där nackdelar med exempelvis hållbarhet märks först när du flyttat in.

Skarvfria innerväggar utan sprickor

De träfiberskivor som vi använder till husets innerväggar är gjorda i storformat för att täcka hela väggytor, och med det slippa skarvar som kan ge upphov till sprickor.

Ljudisolerade hus med familjelivet i åtanke.

Ur ljudsynpunkt är våra hus mycket behagliga att bo i. Förutom välisolerade väggar består den sammantagna ljudreduktionen även av utvalda dörrar och fönster med ljudisolerande egenskaper. Detta är standard i alla våra hus.

Golv. I våra husmodeller vilar alla golv på träbockar istället för betong, vilket gör dem lite skönare att på på. Och lite mjukare att leka på.

Golvbjälklag med 300 mm lättbalk ger hög stabilitet.

För att understödja vårt byggsystem och ge golvet stabilitet används 300 mm höga lättbalkar som ger hög styvhet, minimala köldbryggor och förenklar håltagning till installationer. Även möjligt att kompletera med håltagning förframtida installationer som kan göras i efterhand.

Det yttre ramverket är uppbyggt med konstruktionslimmade LVL-balkar som skapar en stabil ram för huset.

Perfekta golv för lek

Golven i ett hus är viktigare än man kan tro. I våra husmodeller vilar alla golv på träbalkar istället för betong, vilket gör dem lite skönare att gå på. Och lite mjukare att leka på.

Som standard erbjuder vi laminatgolv som är klassat för offentlig miljö. Det betyder att golven klarar både vilda barnkalas och sladdande trehjulingar. På bottenvåningen har vi dessutom golvvärme som standard.

husleverantör nyckelfärdiga hus

Vi jobbar med kvalitetsleverantörer

Vi är stolta över att presentera våra leverantörer, tillsammans bygger vi hus med högsta kvalitet.