Varje familj har sina speciella inredningsbehov, drömmar och tokiga idéer. Det mesta går att genomföra! Hjältevadshus 1 ½- och 2-planshus levereras med en inredningsbar övervåning där du kan färdigställa huset utifrån dina val, i takt med att familjen växer eller när ekonomin tillåter. Du kan bygga flera sovrum, ett allrum, badrum och klädkammare. Eller något helt annat som är specialsnickrat för familjens behov.

Hos Hjältevadshus är de viktiga valen alltid upp till husköparen, men som standard för övervåningen ingår det ett rågolv i form av 22 mm golvspån samt fördragna ledningar för vatten, avlopp, ventilation, värme, el och data. Till alla husmodeller med två plan eller förhöjda väggliv är övervåningen också fullt isolerad som standard. Detta ger dig en bra grund när du sedan i lugn och ro bestämmer dig för hur övervåningen ska se ut; vilka rum som ska byggas upp och vilket utseende du vill ha på tak och väggar.

Hjältevadshus övervåningar levereras med 22 mm golvspån samt fördragna ledningar för V/A, ventilation, värme, el och data som standard. I hus med två plan eller förhöjt väggliv ingår också full isolering.

Rum med rymd och en övervåning med gott om plats för dina val

Du har stora möjligheter att sätta en personlig prägel på övervåningen. Du kan till exempel välja om innertaket ska utformas som ett traditionellt undertak eller vara helt öppet upp i nock, för att få en maximal känsla av rymd. Tack vare det öppna takets konstruktion med nockbalk och 300 mm kraftiga takreglar är det möjligt att få till en takhöjd på nästan 4 meter och öppet i nock ända ut till långsidesväggarna.

– Om du väljer detta innertak kan du enkelt skapa en spännande ljuseffekt med hjälp av spotlights som du riktar upp mot snedtaket. Det skapar ett rum med oslagbar rymd, säger Robert Pihl, säljare på Hjältevadshus och expert på övervåningar.

Utforska Hjältevadshus husmodeller


Olika innertak ger huset olika karaktär

Innertaket är också viktigt – det bidrar med karaktär och skapar en välkomnande atmosfär för hela övervåningen. Till ditt innertak kan du därför välja mellan flera olika typer av ytskikt, ytskikt som i sin tur ger dig möjlighet att få till den känsla som passar dig och ditt hus. Slätgips ger dig ett slätt, vitt tak utan springor medan gipsplank om 120×60 cm ger dig ett tak där skarvarna är synliga. Dessutom kan du välja att jobba med en finsågad panel.

Vill du vara riktigt trendig kan du välja en finsågad panel som har en något strukturerad yta vilket ger en skön New England-vibb. När det gäller ytskikt för golv och väggar samt inredning för badrum finns det ett enormt utbud att välja från.

– Du kan alltid besöka Hjältevadshus visningshus om du letar efter inspiration eller vill se olika alternativ och möjligheter, säger Robert.

Gör övervåningen när det passar dig

Hjältevadshusen är mycket flexibla hus och du kan avvakta med övervåningen och bygga den vid ett senare tillfälle. Kanske när familjen vuxit och ni behöver fler rum eller när ekonomin tillåter det. Det ger dig tid att bo in dig ordentligt på undervåningen, ni kan diskutera olika idéer i lugn och ro och tillsammans kan familjen enas om en planlösning som passar huset och familjen. Med lite planering kan det också bli en prisvärd lösning. 

– Genom att göra en del av arbetet själv har du stora möjligheter att påverka totalkostnaden och relativt enkelt jobba av kontantinsatsen. På övervåningen finns det både pengar att spara och möjligheter att ta tillvara, avslutar Robert Pihl.

Beställ Hjältevadshus katalog nu