Johannas höstfavorit: Kantarellpaj med Västerbottensost

När svampsäsongen drar i gång beger sig Johanna gärna ut i de norrländska skogarna utanför Umeå. Med sig hem tar hon guldgula kantareller – som ofta hamnar i en krämig paj, toppad med Västerbottensost.

Tillsammans med sambon Conrad är Johanna i full färd med att bygga sitt nya Hjältevadshus på den tomt som vann tävlingen Sveriges Sämsta Tomt. Men mitt i allt husplanerande finns alltid tid för en av hennes stora passioner: matlagning med råvaror från naturen.

– Att plocka svamp är både avkopplande och belönande. Och just kantarellpajen är en rätt jag aldrig tröttnar på, berättar Johanna.

Receptet, inspirerat av Monika Österheim, är en återkommande favorit hemma hos paret. Den lena svampen, den smakrika osten och en liten hemlig twist gör pajen till en riktig höstklassiker.

👉 Här hittar du receptet!