Bygglovsansökan – så går det till

Grattis till påskrivet entreprenadavtal och välkommen som kund hos Hjältevadshus! För att komma vidare på husresan nu behöver ni ansöka om bygglov hos kommunen. Nedan förklarar vi kort hur bygglovsprocessen går till.

Så gör du en bygglovsansökan. 6 Steg.
1

Ritningar

Hjältevadshus tar fram bygglovsritningar och tomtplacering på fastighet/nybyggnadskarta. Du som kund granskar ritningarna, och betalar nu en projekteringskostnad på 45.000:- som är en del av totala huspriset.

2

Ansökan

Till byggnadsnämnden i kommunen skickar man in de ritningar och dokument som utgör bygglovsansökan. Hjältevadshus säljare hjälper dig att fylla i dokumentationen.

3

Första granskning

Byggnadsnämnen granskar ansökan, att alla dokument finns med. Bygglovskomplettering är en vanlig del av bygglovshanteringen, och vi hjälper dig med det. Du får ett mottagningsbevis och information om hur lång tid ansökan kan ta.

4

Vatten och avlopp

Du ansöker till kommunen gällande påkoppling av vatten och avlopp. Detta görs kommunens hemsida under miljöavdelningen. Hjältevadshus gör en elanmälan till din fastighet, därefter skickar el-leverantören ett avtal till dig för godkännande.

5

Beslut

Vid godkänt bygglov har grannarna tre veckor på sig att överklaga beslutet. Om du får ett nej finns det möjlighet att överklaga. När bygglovet är klart är det dags att avropa ditt hus, en milstolpe i husresan.

6

Startbesked

Du får inte börja bygga förrän du har fått ett startbesked från byggnadsnämnden. Din KA bokar ett samrådsmöte med kommunen för genomgång och godkännande. Du får inte heller börja förrän fyra veckor efter meddelandet kommit in i Post- och Inrikes Tidningar.

Guide för bygglov hos Boverket

 

Boka ett möte med din lokala säljare

Vill du veta mer om bygglovsansökan, vem som gör vad och när? Boka ett möte med din lokala säljare så guidar vi dig.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.