Ett Hjältevadshus drar 30% mindre energi

Att bygga ett Hjältevadshus ger en rad fördelar för dig som är kvalitetsmedveten och mån om barnens framtid. Exempelvis har alla våra hus ett inbyggt EnergySmartSystem som ger energieffektivitet i världsklass och mycket låga driftskostnader.

Minimal
energiförbrukning ger
låg boendekostnad

När vi utvecklade EnergySmartSystem ställde vi höga krav på oss själva. Målet var att göra branschens energieffektivaste hus.

Vi tog bland annat fram nya ytterväggar med effektivare isolering, nya bjälkar och nytt skivmaterial för att skapa så täta och energisnåla hus som möjligt.

De nya ytterväggarna i kombination med NIBE:s energibesparande frånluftsvärmepump har gett fantastiska resultat. Alla våra hus har energiklass B, vilket är unikt på marknaden.

Solel – Strålande för både miljö och plånbok

Solceller är standard på alla Hjältevadshus. Med solceller på taket sänker du din energikostnad rejält, se tabellen nedan. Dessutom bidrar du till en hållbar framtid genom att använda förnybar energi. Det är bra för dig, din plånbok och framtiden. Läs mer om vår satsning på solceller här >

En solcellsanläggning är helt underhållsfri, den kräver inte ens rengöring, och har en livslängd på cirka 30 år.

Solel + frånluftsvärmepump = sant

Beräkningar visar att frånluftsvärmepump NIBE F730 i kombination med solel ger den mest prisvärda lösningen för en normalstor villa när det gäller uppvärmning, varmvatten och hushållsel.

Faktum är att ett Hjältevadshus med F730 plus ett solpaket till och med ger en lägre energiåtgång än ett passivhus med fjärrvärme.

Ett bra sätt att värna om miljön.

Hur mycket kan man spara med solceller?

Hustyp
kWh/år
Månad
1 år
10 år
Standardhus*
20 000 kWh
2500 kr
30 000 kr
300 000 kr
Hjältevadshus 168 kvm
10 066 kWh
1259 kr
15 100 kr
151 000 kr
– Energi för uppvärmning
5 014 kWh
627 kr
– Hushållsel (schablon)
5 052 kWh
632 kr
Med solpaket
6 066 kWh
758 kr
9 096 kr
90 960 kr
Tillval solpaket (20 paneler)
2 066 kWh
258 kr
3 096 kr
30 960 kr

Exempel energiförbrukning: Hus Spira 168 i Göteborg med beräknad energiförbrukning på 3,5 personer i hushållet. Elpris: 1,50 kr/kWh. Nätägarens avgifter ej medräknade.
*Enligt SCB förbrukar en eluppvärmd standardvilla ca 20 000 kWh varav ca 2/3 är uppvärmning. Hjältevadshus smarta energisystem och konstruktion gör att uppvärmningen utgör en mindre del av totalen än på en normalvilla.

Värme & varmvatten från en energieffektiv frånluftsvärmepump

Frånluftsvärmepumpen byter luften i huset 12 gånger per dygn. Systemet använder frånluftsvärmen till att generera den värme som används till husets vattenburna golvvärmesystem samt till varmvatten till i husets alla kranar.

Golvvärme är en självklar standard i alla våra husmodeller.

husleverantör nyckelfärdiga hus

Vi jobbar med kvalitetsleverantörer

Vi är stolta över att presentera våra leverantörer, tillsammans bygger vi hus med högsta kvalitet.

Läs om alla våra husmodeller i vår huskatalog!

LADDA NER DIREKT ELLER BESTÄLL HEM I BREVLÅDAN

Helt gratis, förstås. Du kan välja att få en tryckt katalog hemskickad till dig eller få en digital version via mail. Du kan även få information om husvisningar genom att prenumerera på våra mailutskick.