Ett Hjältevadshus drar 30% mindre energi

Att bygga ett Hjältevadshus ger en rad fördelar för dig som är kvalitetsmedveten och mån om barnens framtid. Exempelvis har alla våra hus ett inbyggt EnergySmartSystem som ger energieffektivitet i världsklass och mycket låga driftskostnader.

Minimal
energiförbrukning ger
låg boendekostnad

När vi utvecklade EnergySmartSystem ställde vi höga krav på oss själva. Målet var att göra branschens energieffektivaste hus.

Vi tog bland annat fram nya ytterväggar med effektivare isolering, nya bjälkar och nytt skivmaterial för att skapa så täta och energisnåla hus som möjligt.

De nya ytterväggarna i kombination med NIBE:s energibesparande frånluftsvärmepump har gett fantastiska resultat. Alla våra hus har energiklass B, vilket är unikt på marknaden.

Solel – Strålande för både miljö och plånbok

Väljer ni att investera i solceller på taket kan ni göra en energibesparing på upp till 4 000 kr/år. Ca 50 % av den el som solcellerna producerar går till värmepump samt hushållsel som kyl, frys, tvättmaskin. Dessutom, 50 % säljs automatiskt tillbaka till elnätet under soliga perioder, vilket gör att ni faktiskt kan få tillbaka pengar, samtidigt som ni gör en välgärning för miljön. Vinn vinn och det bästa för barnens framtid.

En solcellsanläggning är helt underhållsfri, den kräver inte ens rengöring, och har en livslängd på cirka 30 år.

Solel + frånluftsvärmepump = sant

Beräkningar visar att frånluftsvärmepump NIBE F730 i kombination med solel ger den mest prisvärda lösningen för en normalstor villa när det gäller uppvärmning, varmvatten och hushållsel.

Faktum är att ett Hjältevadshus med F730 plus ett solpaket till och med ger en lägre energiåtgång än ett passivhus med fjärrvärme.

Ett bra sätt att värna om miljön. Och det fina är att du med dagens bolåneräntor även minskar husets årliga driftskostnad med cirka 3 000 kronor.

Exempel:
Spira 168, som är ett av våra mest populära hus, drar exempelvis endast 30 kWh/m/år i mellansverige (Enligt reglerna får ett hus med energiklass B dra max 55 kWh/m/år).
Om du dessutom kompletterar ditt nya hus från Hjältevadshus med solpaneler från NIBE hamnar man på 12 kWh/m/år och huset klassas som energiklass A, vilket är ett nollenergihus.

Värme & varmvatten från en energieffektiv frånluftsvärmepump

Frånluftsvärmepumpen byter luften i huset 12 gånger per dygn. Systemet använder frånluftsvärmen till att generera den värme som används till husets vattenburna golvvärmesystem samt till varmvatten till i husets alla kranar.

Golvvärme är en självklar standard i alla våra husmodeller.

Vi jobbar med kvalitetsleverantörer

Vi är stolta över att presentera våra leverantörer, tillsammans bygger vi hus med högsta kvalitet.