Från husbrand till nybygge.

När Alexander och Björns gamla hus brann ner kunde de inte tänka sig att flytta från tomten. De beslutade att bygga nytt och det blev vackra Solid 194 High med New England-veranda. Just nu inreder paret övervåningen, få en inblick i deras projekt här!

Köksinredning med gulddetaljer
Att inreda övervåning

Vårt gamla hus brann ner men vi ville bo kvar.

– När vi förlorade vårt hem kunde vi inte alls tänka oss att flytta. Det var ju vår plats. Jag kände till Hjältevadshus sedan tidigare och tyckte om konceptet med oinredd övervåning. Med Hjältevadshus kunde vi anpassa vårt nya hem efter våra egna behov.

Stora sällskapsytor, både inne och ute.

– Vi har ofta gäster hemma, så för oss har det varit viktigt med stora sällskapsytor och extra sovplatser. Det bästa med husmodellen vi valde är helt klart just de stora sällskapsytorna.

Nu när vi renoverar gör vi om nedervåningens sovrum till vardagsrum med soffgrupp och vardagsrummet blir en stor matsal med långt bord. På övervåningen blir det två stora gästrum och ett sovloft. Vår veranda lyfter hela huset och samtidigt blir det en extra sällskapsyta på sommaren.

”Till andra husbyggare vill vi säga: investera i tillvalen ni vill ha från start. Många är svåra att komplettera med i efterhand, särskilt belysning i fönstersmyg och inbyggda högtalare i taken. Det kostar lite extra men i slutändan är det värt det.”

akustikvägg sovrum

Stanna upp, tänk om och ta inspiration från andra!

– Det tar längre tid än man tror att renovera själv. Samtidigt kan man då stanna upp och tänka om så att man tillsammans hittar de bästa lösningarna. Det är viktigt att inte ha för bråttom, första tanken kanske inte är den bästa. Bolla idéer, skissa upp och kolla hur andra gjort. Det har tagit tid men nu är vi så nöjda med vår planlösning på övervåningen och vi kan inte komma på något som vi vill ändra!

Pin on pinterest
Pin on pinterest
Pin on pinterest
Pin on pinterest
Pin on pinterest
Pin on pinterest
Pin on pinterest
Pin on pinterest

Stort tack, Björn Ekeberg och Alexander Thanakit Willmanström för att vi fick kika in i ert husprojekt!
Nyfiken på hur det kommer bli? Följ @alexalyrsta999 på Instagram!

Tips! Så inreder du övervåningen Video – inreda övervåningen Läs mer om Solid 194