Klassisk

En klassisk inredning är både hemtrevlig och elegant. Basfärgerna är ofta ljusa och harmoniska med tidlösa mönster i textiler och tapeter. Symmetrisk och balans är en viktigt komponent i inredningen för att skapa en lugn känsla.

heminredning klassisk

Stora mjuka soffor i Howardstil, kristallkronor, antika möbler och speglar, blandat med nya designklassiker är typiskt för den här stilen. När du väljer material så titta gärna bakåt och se vad som aldrig gått ur tiden. Äkta marmor, mässing, silver och glas är exempel så sådana material. När det gäller val av möbler och dekoration så kan man med fördel mixa gammalt och nytt! Äkta mattor, ärvd konst och antika föremål tillför historia och tillsammans med nyare möbler skapar man en ombonad och hemtrevlig känsla som kan vara extra viktigt i ett nyproducerat hem.

heminredning klassisk

Textilierna du väljer får gärna vara i ett elegant och lyxigt material som sammet eller siden. Ett par tunga vackra gardiner från golv till tak passar perfekt i den här stilen och ger en lyxig touch till inredningen. När du dekorerar och möblerar tänk gärna symmetriskt. Två maffiga lampor placerade på varsin sida i fönstret eller två identiska fåtöljer mitt emot soffan skapar balans och harmoni i möbleringen.

En klassisk inredning har en bra mix av gammalt och nytt, och med gedigna material, vackra stilleben, färska blommor och ärvda ting skapar man ett tidlöst och elegant hem som håller år efter år.

Bilderna kommer från husmodellen Sol.

Checklista för klassisk stil

Tänk symmetri när du möblerar och dekorerar.

Välj klassiska material som marmor, mässing och sammet.

Leta med fördel efter möbler och dekoration på auktioner.

Textilierna får gärna vara i ett lyxigt och elegant material.

Satsa på stoppade möbler och klassiska modeller som tex Howardsoffan.

Välj stil att läsa mer om

Nordisk skandinavisk New England Modern