Nordisk Skandinavisk

Ett hus inrett i skandinavisk stil har en harmonisk och avskalad bas i varma jordnära färger. Med ljusa väggar, ett vackert trägolv och enkla detaljer i naturmaterial skapar man denna klassiska stil som kopierats över hela världen.

Skandinavisk inredning design

Den här stilen är enkel och funktionell. Tänk få men noggrant utvalda inredningsdetaljer, samt smart och stilren förvaring. Håll dig till några få lågmälda färgskalor att utgå ifrån och väl valda detaljer som accent. Ofta används dova färgnyanser som beige, grönt, brunt och grått som bas och tillsammans med ljusa träslag som björk, furu och ask, och dekoration i naturmaterial skapar det en harmonisk och ljus helhet. Tavelramar, lampor och personliga föremål får gärna bryta av i en mörkare accentfärg för att skapa kontrast mot det ljusa och undvika att det blir allt för monokromt.

Med en nordisk skandinavisk stil skapar du ett ljust, luftigt och harmoniskt hem. Med många ljuskällor och mysiga textilier i naturmaterial blir hemmet varmt och inbjuder till umgänge även under den mörka tiden på året.

När du väljer dekoration så leta efter föremål i material som linne, ull, läder och sten för att förstärka den nordiska stilen. Växter är också viktigt för att få ett levande hem. Varför inte satsa på en större växt/träd för att verkligen förstärka känslan av att ta in naturen inomhus. Med textilier skapas en ombonad och varm känsla i allt det ljusa, tex kan ett par luftiga linnegardiner, kuddar i soffan och en varm ullpläd vara ett bra knep att ta till för att mjuka upp inredningen.

Med en nordisk skandinavisk stil skapar du ett ljust, luftigt och harmoniskt hem. Med många ljuskällor och mysiga textilier i naturmaterial blir hemmet varmt och inbjuder till umgänge även under den mörka tiden på året.

Bilderna kommer från husmodellerna Vitsippan & Spira.

Checklista för Skandinavisk stil

Håll basen enkel med nedtonade och lugna färger.

Accentuera med detaljer och dekoration i mörkare färger.

Välj naturliga material som trä, sten, linne, och glas.

Satsa på stilren förvaring och addera enkla och personliga detaljer.

Ta in naturen i gröna växter och färska snittblommor.

Välj stil att läsa mer om

New England Klassisk Modern