New England

New England-stilen är elegant, enkel och rustik, ofta med nautiska inslag. Stilen har rötterna i den amerikanska östkusten och för tankarna till det glamorösa South Hampton. Nyckelorden är, hemtrevligt och avslappnat men med en lyxig touch.

För att få till den här klassiska stilen i ditt hem så kan man utgå från en ljus bas och använda mörkare träslag i möbler och dekoration. Till ett rustikt trägolv passar tex en fondvägg med vitmålad panel, ljusa generösa soffor och ett vackert träbord. Vill man sen förstärka den amerikanska känslan använder man färger som rött, blått och vitt i detaljer och textilier. Möblerna får gärna vara väl tilltagna och detaljerna i rustika material som trä, sten, glas och läder. Rotting passar också i den här inredningen, som tex en mysig fåtölj, förvaringskorgar eller varför inte en sänggavel.

Dekorera med många lyktor och mysiga kuddar, gärna med ränder eller rutor för att få till den nautiska känslan. En vacker bit drivved, gamla kartor, antika böcker och skridskor från en loppis kan bli fint att dekorera och skapa stilleben med. En kamin eller öppen brasa som mittpunkt tillför också en mysig känsla och har man en härlig veranda med en äkta porch-swing så är stilen komplett.

Ett hem inrett i New England–stil är generöst och välkomnande och andas rustik lyx. Stilen passar såväl ett hus beläget vid havet som i en fjällnära stad.

Bilderna kommer från husmodellerna Spira och Solid.

New England veranda

Checklista för New England-stil

Ljus bas och accentfärger i rött och blått.

Satsa på möbler och detaljer i mörkare träslag.

Välj naturliga material som trä, sten och rotting.

Addera gärna ränder i tyger och tapeter.

Satsa på stora generösa möbler i neutrala färger.

Välj stil att läsa mer om

Nordisk skandinavisk Klassisk Modern