Standard och tillval i köket

I över 90 år har Ballingslöv utvecklat kvalitetskök åt medvetna konsumenter i Norden och har ett brett sortiment av kök. För många är köket i sig en form av vardagsglädje. Ett nytt kök med tilltalande former och smarta funktioner är en viktig ingrediens för familjens välmående och trivsel. Det finns lika många kök som individer och gemensamt för vardagens glädjestunder är att de ofta inträffar i husets naturliga mittpunkt – köket!

Kök från Ballingslöv

Som standard ingår ett fullt utrustat kök från Ballingslöv. Inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och spishäll ingår som standard.

Man har möjlighet att uppgradera till Plus-kök, där ugnen flyttas till högskåp, och istället för skåp så får man lådor nertill.

Med Plus-kök kan man välja mellan två stora eller tre mindre lådor nertill.

Kökets utseende och stil

Som standard ingår släta luckor i någon av våra valbara färger. Det finns även andra typer av luckor i olika stilar och material att välja mellan.

Bänkskivor av högtryckslaminat ingår och det finns många fina alternativ från Ballingslövs sortiment.

Kaklat stänkskydd i köket ingår. För kakel/klinker i kök och badrum blir kunden kallad till områdets entreprenör/butik strax innan leverans för genomgång och val av material. Om du väljer dyrare material/sättning än vad som ingår i priset faktureras du mellanskillnaden.

Handtagen är den sista lilla detaljen i ett kök, men den är viktig. Det är främst tre saker du bör tänka på: handtagen och knopparna ska vara sköna att hålla i, lätta att använda och de ska passa den inredningsstil du vill skapa i det nya köket. Du kan med fördel ha både handtag och knoppar, t ex handtag på lådor och knoppar på skåp.
Standard är alla handtag och knoppar upp till 128CC ur Ballingslövs sortiment.

Se alla alternativ i huskonfiguratorn >

Bänkskivor

Högtryckslaminat ingår som standard och är praktiskt i ett kök. Det är helt underhållsfritt och klarar ett tufft köksliv med både vatten, spill och en och annan törn. Du kan välja ur ett stort register av mönster och färger.

Det finns även möjlighet att uppgradera till komposit.

Som vask ingår en heltäckande diskbänk, och vill man kan man uppgradera till underlimmad diskho.

Standardblandare från ORAS ingår och kan uppgraderas till en snygg blandare från Mora.

Se alla alternativ i huskonfiguratorn >

Köksö/bardel

Utöka köket med mer bänkyta och ytterligare plats för förvaring med en praktiskt bardel eller gör köket till en plats för både läxläsning och stora bullbak! Med en köksö blir möjligheterna ännu större och dessutom får ni en hel del plats för förvaring!
Ingår som standard i husmodellerna Sol, Vitsippan och Södergården.

Vitvaror

Som standard ingår vitvaror från Siemens vilket ger ditt kök en modern och tidlös design. Siemens är vinnare av flera Red Dot Design Awards och har hittat ett recept som verkligen fungerar: välkonstruerad modern design i kombination med lika enastående och modern teknik. Matlagningen blir enklare och roligare och ditt kök blir en plats där du gärna vill vara. I standardutförandet ingår stekhäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, diskmaskin och kyl- & frysskåp i vit design.
Möjlighet finns att uppgradera till Siemens rostfria produkter.

Vill man ha det allra bästa i köket kan man uppgradera till vitvaror av märket Miele. ”Immer besser” skrev grundarna av Miele på sina första produkter. De här två orden som betyder ”Alltid bättre” går som en röd tråd genom Mieles hundraåriga historia. Som enda vitvarutillverkare testar Miele sina maskiner för en drifttid motsvarande hela 20 års normal användning. Miele är valbart både i vitt och rostfritt.

Som standard ingår en riktigt bra rostfri fläktkåpa från Thermex.

Se alla alternativ i huskonfiguratorn >

husleverantör nyckelfärdiga hus

Vi jobbar med kvalitetsleverantörer

Vi är stolta över att presentera våra leverantörer, tillsammans bygger vi hus med högsta kvalitet.